Kapusta Coolwrap

Na sklepowych półkach pojawiła się kapusta Coolwrap. Ta szczególna odmiana może być podstawą wege sushi, wrapów i gołąbków. Jej duże liście nie łamią się i pozwalają dowolnie formować po zblanszowaniu. Dystrybutorem tej nowości jest Amplus sp. z o.o.

Kapusta jest obecna w Polskiej tradycji od pokoleń. Podkreśla i uzupełnia smak potraw, stanowi doskonałą bazę polskich dań. Już nasze prababcie z wielką kreatywnością tworzyły przepisy potraw z kapustą w roli głównej. I tak, obok tradycyjnego kapuśniaka, pojawiały się gołąbki, pierogi i krokiety z kapustą i grzybami. Teraz możemy przyrządzić nowe, kapuściane potrawy z najodleglejszych zakątków świata.

kapusta-coolwrap

Kapusta Coolwrap ma spłaszczony kształt, dzięki któremu można łatwo odróżnić ją od tradycyjnej kapusty. Wyróżnia ją nie tylko wygląd, ale przede wszystkim wyjątkowy smak i bardzo cienkie liście, które pozostają mocne i elastyczne podczas przygotowywania potraw. Coolwrap można  przetwarzać na surowo lub poddawać obróbce termicznej. Kształt nowej kapusty sprawia, że liczba idealnych  kwadratów, które możemy wyciąć z pojedynczej główki jest bardzo wysoka. Kwadraty dobrze sprawdzają się w przypadku wrapów, sushi, lazanii, gołąbków oraz jako dodatek do zdrowych kanapek. Coolwrapy są bezglutenowe oraz idealne do stosowania w diecie nisko węglowodanowej.

Nowa odmiana kapusty charakteryzuje się wysoką zawartością witamin, a w szczególności dużą ilością witaminy C. Coolwrapy mają też wysoki potencjał dla przemysłu przetwórczego jako surowy składnik oraz element gotowych sałatek. W sprzedaży detalicznej kapusta Coolwrap dostępna jest w dużych sieciach handlowych w całym kraju oraz w krakowskich Ogrodnikach.

– Coolwrap to kapusta, która uzyskała bardzo pozytywny oddźwięk wśród odbiorców. Jest to dla nas – jako producenta i dystrybutora – powód do dumy. Konsumenci docenili jakość i nowy, odmienny smak kapusty oraz szerokie możliwości wykorzystania jej w kuchni. Coolwrap jest dostępna dla każdego. Przyrządzenie kapusty zgodnie z indywidualną wizją dań przy jej wykorzystaniu jest proste i efektywne – mówi Tadeusz Kozera, kierownik biura technologii produkcji Amplus. – Amplus wykorzystuje 25 lat doświadczenia oraz profesjonalną wiedzę na temat uprawy warzyw i owoców do produkcji roślin najwyższej jakości. Ta jakość procentuje uznaniem klientów – miłośników kuchni w całym kraju – dodaje.

Wybrane dla Ciebie...