Dekorowanie potraw dla dzieci – kanapki z krakersów

Tak przygotowane, małe kanapki z krakersów są dobrą przekąską na przyjęcia dla dzieci.

Do ich przygotowania potrzebne są krakersy, plasterki wędliny (np. salami), żółty ser, pomidory, rzodkiewki, oliwki, zielona cebulka, ketchup, kremowy twarożek o dowolnym smaku.

kanapka1 Krakersa posmaruj twarożkiem aby wszystkie elementy dobrze się trzymały.
Nałóż plasterek salami.
Z żółtego sera wytnij usta i oczy, ułóż na wędlinie.
Pod salami włóż troszkę przyciętej, zielonej cebuli lub szczypiorku.
kanapka2 Na krakersa połóż plasterek salami.
Drugi plasterek przetnij na pół i włóż pod pierwszy plaster tak aby utworzyć uszy kotka.
Oczy kota zrób z pokrojonej oliwki.
Mordkę zrób z twarożku i wyciętego w kształcie trójkąta plasterka żółtego sera a wąsy ze szczypiorku.
kanapka3 Posmaruj krakersa twarożkiem i ułóż na nim kawałki słonych paluszków.
Na wierzchu ułóż plaster salami.
Wędlinę ozdób plasterkami oliwek i zawijasem z ketchupu.
kanapka4 Kanapkę w kształcie zajączka robisz podobnie jak kotka, jedynie musisz wyciąć inny kształt uszu; oczy namaluj ketchupem.
kanapka5 Krakersa posmaruj twarożkiem.
Z plastra żółtego sera wytnij gwiazdkę, nałóż na kanapkę.
Gwiazdkę udekoruj piętką uciętą z pomidora.
kanapka6 Kankę w kształcie kwiatka rób podobnie jak poprzednią. Zastąp gwiazdkę z żółtego sera odpowiednio poukładanymi plasterkami rzodkiewki.

Wybrane dla Ciebie...